Trainingsstage Portugal

Dit voorjaar heb ik twee weken vrij genomen om full-time piano te kunnen studeren. Gelukkig was dat te combineren met een reis naar het zuiden van Portugal: ik kon een studeerruimte huren bij Associação do Conservatório Regional de Vila Real Santo António. Met uitzicht op de rivier Guadiana en het dorp Ayamonte (Spanje) aan de overkant.
Deze twee weken heb ik gebruikt om mijn techniek bij te schaven (met name voor de linkerhand), maar ook om nieuw solo-repertoire in te studeren: Evocación uit de Iberia Suite van Albéniz. Daarnaast had ik genoeg tijd om stukken voor het plezier te spelen: Engelse suites van Bach, Haydn sonate, en meer uit mijn conservatoriumtijd. Voor mijn harmonische ontwikkeling heb ik methoden voor jazzimprovisatie bekeken, heel interessant! En daarbij ontdekt dat kleine handen bij jazzmuziek net zo onhandig zijn als bij klassiek.

Spanwijdte ‘onder het gemiddelde’ voor de Bop Piano Style

In Nederland ga ik verder met het voorbereiden van meerdere kamermuziekconcerten: repertoire van Piazzolla voor concerten in juni, maar ook Sacre du Printemps van Strawinsky voor 2 piano’s (hopelijk in 2019 een uitvoering!). En op 10 juni voor het eerst sinds lange tijd weer een solo performance: mijn eerste live-uitvoering van Albéniz!

 

De oefenruimte in Vila Real St. Antonio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *