Paushuize in Utrecht

Het muzikale jaar 2018-2019 werd voor mij geopend met een speciaal concert in hartje Utrecht. Het Paushuize bevindt zich achter de Domkerk aan het einde van Nieuwegracht. Met MUSES kregen we daar de gelegenheid de maandelijkse rondleiding op zondag te openen en te sluiten met een kort repertoire van opera en operette.

De enige Nederlandse en Utrechtse paus in de geschiedenis, paus Adrianus IV, heeft het Paushuize laten bouwen terwijl hij in Rome zijn functie uitoefende. Zelf heeft hij er helaas nooit kunnen wonen. Het heeft in de loop der jaren dienst gedaan als huis voor de geestelijken en later als provinciehuis.

Het concert vond plaats in de Balzaal, een zaal met prachtige decoraties in Pompeiaanse stijl. En ook een zaal met prachtige akoestiek!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *