About

Tessa Verboven (1991) uit Veldhoven begon met pianospelen toen ze zes jaar oud was. Tijdens het vwo volgde ze de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. Tegenwoordig woont ze in Utrecht, waar ze naast ZZP’er in de uitvoerende muziek werkzaam is als programmamanager en docent Natuurkunde bij Boswell-Bèta (deficiëntieonderwijs). Tessa heeft in het verleden les gehad van Hans Eijsackers en Jelena Bazova. Op 22 mei 2015 is zij afgestudeerd van het Tilburgs conservatorium met een eindrecital in de Hertz-zaal van TivoliVredenburg te Utrecht. Deze opleiding combineerde zij met een bachelor Natuur- en Sterrenkunde en vervolgens een master Theoretische Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht.

Tessa is de pianiste van tangosextet Recuerdo, dat tangomuziek vanuit een klassiek oogpunt benadert. Hiermee voert zij regelmatig werken van Piazzolla en andere tangocomposities uit. Daarnaast werkt ze samen met pianist Steven van Gool om composities voor twee piano’s uit te voeren. Op hun repertoire staan The Planets van Gustav Holst, de Suite Points on Jazz van Dave Brubeck (uitgevoerd januari 2018) en Sacre du Printemps van Igor Strawinsky voor 2 piano’s (uitvoering gepland voor 2019). Ook is Tessa onderdeel van MUSES, waarin ze met zangeres Martina Rádli uit Hongarije samenwerkt om muziek uit de opera, operette en Hongaarse volksmuziek een podium te geven.

In het verleden heeft Tessa Verboven in verschillende kamermuziekensembles gespeeld en daarvoor coachings gevolgd bij het Tilburgs conservatorium. In februari 2016 nam zij deel aan een masterclass voor piano trio gegeven door Menachem Pressler. In juli 2017 trad zij met Sexteto Recuerdo op op het Musica Barcensis Festival in Brasov, Roemenië.
Naast kamermuziek houd Tessa zich ook bezig met solo performance, waarbij zij een voorkeur heeft voor pianocomposities uit de vroege 20e eeuw met invloeden uit volksmuziek (zoals Kodály, Bartók en Albeniz).

_dsc4647

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *